Srijeda, 19 Lipanj, 2019

Mali Brođani pretvorili grad u središte amaterskog sporta Hrvatske


Veliko sportsko-edukativno događanje Turneja radosti Plazma Sportskih igara mladih održalo se  na Trgu Marije Jurić Zagorke. Stotine osnovnoškolaca preplavili su Slavonski Brod i pretvorili ga u centar amaterskog sporta Hrvatske

Svečani program započeo je nastupom brodskih mažoretkinja i paljenjem plamena Turneje radosti koji su zapalili Hrvoje Andrić, zamjenik gradonačelnika, Krunoslav Janjić, tajnik zajednice sportskih udruga i Tihana Butorac predstavnica Plazma Sportskih Igara mladih. Gospodin Andrić je tom prilikom istaknuo ''Sretni smo što su Plazma Sportske igre mladih i ove godine u Slavonskom Brodu. Potičemo sve programe usmjere prema djeci i edukaciji o važnosti bavljenja sportom''.  
Plamen Igara u pratnji malih sportaša donio je Arijan Hucaljuk, najbolji brodski sportaš. U sportskom dijelu programa sudjelovala su djeca iz osnovnih škola s područja Slavonskog Broda koja su se natjecala u turnirima u graničaru i utrci na 60 metara. Pobjedničke ekipe u graničaru Plavoljupci i Vatrene loptica plasirale su se na državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih koja će se održati krajem lipnja u Savudriji. Napeto natjecanje u atletici održalo se u 2 kategorije za djevojčice i dječake, a put u Savudriju osigurali su Sara Brajković, Marko Sedlić, Josipa Nikolić i Rafael Ergotić.
Osim sportskog dijela natjecanja sve okupljene dočekala su mnogobrojna iznenađenja te edukativne aktivnosti u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova i Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa. Pripadnici Brodsko-posavske policijske uprave su spremno pokazali čime se sve bave, educirali djecu u mini forenzici, zaduženjima kontakt policajca na biciklu i educirali o ponašanju u prometu.
U Coca- Cola Cup korneru glasalo se za najboljeg sportaša Hrvatske i učilo o važnosti reciklaže, u HPB korneru dijelili su se promotivni materijali, a u korneru Hrvatske pošte dijelili su se baloni.

Sportski dan u Slavonskom Brodu započeo je već ranim jutrom u OŠ Huga Badalića gdje se 40 ekipa natjecalo u Coca- Cola Cup turniru u malom nogometu, a natjecanja su se nastavila u popodnevnim satima u OŠ Đuro Pilar. Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska manifestacija u Europi koja djeci omogućuju da se okušaju u 10 sportova: Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, HPB turnir u odbojci na pijesku, šah, graničar i atletika. Ove su godine srušile sve rekorde po broju natjecatelja i sudionika. U 2018. godini organizirale su sportska natjecanja u više od 220 gradova i mjesta u regiji i okupili više od 170.000 sudionika. Snaga Igara su upravo njeni sudionici, osnovnoškolci i srednjoškolci iz cijele regije, više od milijun i pet stotina sportaša koji su u 23 godine osjetile što su to sport, druženje i zabava.

Najave

Put svile-festival
Ova godina obilježava se kao hrvatsko-kineska godina...
Prehodajmo SRCE Baranje
Prehodajmo "Srce" Baranje -naziv je  programa koji u...
Lipanj u Petlovcu
U subotu 8. lipnja od 15 sati u Domu kulture u Petlovcu...

Radio Baranja Uživo

Ostale vijesti

Međunarodni dan Karašice
Srijeda, 22 Svibanj 2019
Međunarodni dan Karašice obilježit će se biciklijadom, predavanjem, foto natječajem, čišćenjem...
Knjižničari u razmjeni
Srijeda, 22 Svibanj 2019
Nastavlja se program „Razmjene knjižničara“. Tradicija duga 12 godina ove godine donosi nova...
Dan općine Čeminac
Srijeda, 15 Svibanj 2019
U ponedjeljak, 27. svibnja  obilježava se Dan Općine Čeminac.Program proslave počinje u 14.00...
Darko Tomašević viceprvak RH
Ponedjeljak, 13 Svibanj 2019
Drugi tjedan za redom medalje s prvenstava Hrvatske dolaze u Beli Manastir. U Valpovu se održalo...

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić