Ponedjeljak, 01 Lipanj, 2020

Otvoren jubilarni 20. Pannonian Challenge

Izložbom action sport fotografija i predstavljanjem monografije "20 godina Pannoniana" u Kazamatu, u osječkoj Tvrđi otvoren je jubilarni Pannonian Challenge. Traje pet dana, lokacija je svima dobro znana – lijeva dravska obala u Osijeku. Do nedjelje, 9.lipnja, očekuje se oko 30.000 posjetitelja.

Neustrašivi skateri su prvi zagrijali osječki skate park na lijevoj obali Drave, gdje je uspješno održan prvi dan jubilarnog, 20. Pannonian Challengea. . . .

Nakon jutarnjeg treninga i analiziranja konkurencije, na svoje čvrste daske s četiri kotača su stali skateri amateri, koji su u velikom broju publici nagovijestili da ih očekuje najbolji Pannonian Challenge do sada, a to je za rukom pošlo Adrianu Josipoviću, koji se naposljetku popeo na postolje ispred Marka Gojkovića na drugom i Dominika Vargića na trećem mjestu. Amateri su tako napravili izvrstan uvod u Skate Elite/Pro natjecanje osječkog festivala ekstremnog sporta, na kojega se prijavilo 12 skatera iz cijele regije, sa željom da zavrijede ovu prestižnu titulu. Upravo to je naposljetku uspjelo Chrisu Khanu iz Španjolske, koji je svoju dasku koristio u zbilja nevjerojatnim kombinacijama, koristeći pritom sve dostupne dijelove osječkog skate parka, koji je baš za ovu priliku osvježen novim elementima. Prvog pobjednika 20. Pannonian Challengea, koji je po svemu sudeći bio i glavni favorit publike, na drugom je mjestu popratio Timotej Lampe Ignjić iz Slovenije, prošlogodišnji pobjednik skate discipline na Pannonian Challengeu, a na trećem je mjestu domaći Bruno Vranić – ukupni pobjednik skate discipline Challenge Toura. Titulu best tricka odnio je Lajos Petrányi s laser flipom.Dvije i pol tisuće sportaša, 950 volontera, 320.000 posjetitelja - osobna je karta najvećega festivala ekstremnog sporta u ovome dijelu Europe u protekla dva desetljeća. Tijekom pet dana posjetitelji će uživati u vrhunskoj adrenalinskoj zabavi, koncertima regionalnih glazbenih zvijezda koji traju do jutra, odličnoj gastro ponudi i druženju s brojnim gostima. "Vozači su sa svih kontinenata, iz cijelog svijeta i nadamo se da će i vrijeme omogućiti lijep show"- rekao je jedan od osnivača događaja, fotograf Samir Kurtagić, otvarajući ovogodišnju manifestaciju.

Vidljivost Grada i Županije nemjerljiva je, ne može se izvagati u novčanoj protuvrijednosti, a to je ključ" - istaknuo  je osječko-baranjski župan Ivan Anušić, govoreći na otvorenju Pannonian Challenge-a uz pomoćnicu ministra turizma Snježanu Brzicu, koja je ocijenila da zahvaljujući manifestaciji ekstremnog sporta Osijek i Županija postaju brend.

"Mi smo ovdje u Osijeku već prije 20 godina imali natjecanje i brendirali smo ovaj sport koji je moderan - nastao prije nekoliko desetljeća. Ekstremni sport postao je olimpijski, a Osijek je gledan ne samo u Hrvatskoj i Europi, nego u cijelome svijetu", rekao je Anušić istaknuvši kako je u protekle dvije godine Osječko-baranjska županija iskazala potporu festivalu, te da ga prati i financijski.

Na otvorenju u Kazamatu u ime gradonačelnika Osijeka sudionike je pozdravila zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš, te direktor gradske Turističke zajednice Saša Uranjek.

U osječkom Kazamatu Pannonian Challenge otvoren je izložbom action sport fotografija i predstavljanjem monografije "20 godina Pannoniana", a nakon svečanog otvorenja za dobru zabavu pobrinuli su se DJ Omer i DJ Umbo.  Četvrtak je dan posvećen skate-u, u 18.00 je skate finale, u 19.30 dodjela nagrada, a od 21.00 party se seli u Vegu gdje će nastupati Silente, Gužva u 16ercu i Harvo Jay.

Petak je rezerviran za inline i scooter (romobil). Od 16.30 u skate parku možete pogledati scooter session, dok je inline pro finale u 18.00 sati. 19.30 je dodjela nagrada u kategoriji inline, a od 21.00 se party seli u Vegu gdje nastupaju Hladno Pivo, Let 3, The Nilz, Debeli Precjednik i Of Apes.

Subota i nedjelja su rezervirani za BMX. U subotu ćete od 15.00 u parku moći pogledati utakmicu Hrvatska – Wales i osvježiti se u našem chill corneru. Od 18.00 počinje BMX polufinale, a od 21.00 party se seli u Vegu gdje vas čekaju Krankšvester, MAiKA, Atheist Rap, Bad Copy i DJ Sly.

Nedjelja je završni dan ovogodišnjeg jubilarnog Pannonian Challengea, a izdvajamo BMX žensko finale od 15.00, BMX legende od 16.15, i BMX muško finale od 18.00. U 19.30 je dodjela nagrada, a nakon toga after party ostaje u skate parku gdje će vas DJ Pips zabavljati do jutarnjih sati.

Radio Baranja Uživo

Ostale vijesti

Sjednica gradskog vijeća
Petak, 22 Svibanj 2020
Korona kriza utjecala je i na gradski proračun, pa će Grad Beli Manastir izaći u susret...
Kradu se drva, suhomesnati proizvodi..
Četvrtak, 21 Svibanj 2020
lopovPolicijska uprava Osječko-baranjska izvjestila je nekoliko različitih krađa na području Baranje. 
DV Cvrčak otvoren od 25. svibnja
Četvrtak, 21 Svibanj 2020
dv cvrcakDječji vrtić Cvrčak Beli Manastir u svim svojim objektima počinje s redovnim radom od 25....
Otvorena Kuća u prirodi
Ponedjeljak, 18 Svibanj 2020
Svoja vrata otvorilo je izletište Kuća u prirodi Zlatna Greda.Otvorena je  sezona s novim...
Baner

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić