Nedjelja, 18 Kolovoz, 2019

Pump staza u BiljuU sklopu obilježavanja Dana Općine Bilje održano je svečano otvorenje Rekreacijskog centra na otvorenom i Pump Track staze, a održan je i prvi Pump track Jam u Bilju. Za otvorenje ovog rekreacijskog centra zaslužni su Udruga Srce Slavonije i Baranje i Biciklistički Klub Weekend Warriors, a potporu su im pružili Općina Bilje i Savjet mladih Osječko-baranjske županije.

Pump stazu u Bilju čini nekoliko linija na kojima se više ljudi može voziti u isto vrijeme. Naime, pump staza je zatvorena kružna staza s rollerima, bermovima i skokovima, napravljena tako da se može konstantno voziti u krug. Ovakav poligon je posljednjih godina hit među vozačima bicikla, a riječ je o kružnoj petlji zemljanih staza kod koje se brzina postiže i održava ne vrtnjom pedala već samim gibanjem tijela koje se kreće preko zemljane podloge, a brzina vožnje ovisi o konfiguraciji terena, broju i oštrini zavoja itd. Staze su različite zahtjevnosti, a pump track poligon je namijenjen svim uzrastima, od početnika koji ga koriste za rekreaciju do profesionalaca koji ga mogu koristiti za treninge.

Za korištenje ovog poligona ne trebaju nikakvi posebni bicikli - BMX bicikli, mountain bikeovi i dječji bicikli, a osim toga ne morate biti ni iskusni biciklist. Prednosti pump track staze su što je malena površinom, pa se može napraviti na lokacijama daleko od cesta i prometa, ali to je i odlična tjelovježba jer se ovakvom vožnjom angažiraju svi mišići u tijelu, razvijaju se i poboljšavaju biciklističke tehnike kod vozača, a pump track staze često koriste i drugi sportaši poput skijaša ili snowboardera za treninge.
Tijekom događanja, Savjet mladih OBŽ-a darovao je prvih 30 vozača simboličnim poklonima.

Najave

SLAMA Land Art festival
Svijet jedinstvenog spoja umjetnosti i darova prirode...
Fišijada u Belom Manastiru
Grad Beli Manastir u suradnji s Turističkom zajednicom...
Natjecanje u kuhanju čobanca
Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća...

Radio Baranja Uživo

Ostale vijesti

Otežano prometovanje zbog kiše - VIDEO
Utorak, 30 Srpanj 2019
Iz Policijske postaje Beli Manastir izvjestili su kako je za sav promet zatvoren podvožnjak na...
USKOK u Općini Čeminac
Utorak, 30 Srpanj 2019
Osječko-baranjska policija potvrdila je da u baranjskoj općini Čeminac provodi izvide nad više...
Sportsko edukativna radionica policije u...
Utorak, 30 Srpanj 2019
U organizaciji Savjeta mladih Grada Belog Manastira, Turističke zajednice Beli Manastir i...
Promet tijekom vikenda i novosti u cestovnom...
Ponedjeljak, 29 Srpanj 2019
Hrvatski sabor usvojio je značajne izmjene i dopune Zakona o sigurnosti prometa na cestama koje...

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić