Srijeda, 19 Veljača, 2020

Potpisan sporazum o poslovnoj suradnji


Na radnom sastanku u gradskoj vijećnici potpisan je sporazum o gospodarsko-tehničko poslovnoj suradnji Baranjske čistoće  s tvrtkom Tehnix iz međimurskog Donjeg Kraljevca.Riječ je o najvećoj tvrtki na području Europe u proizvodnji eko opreme,a Baranjska čistoća s obzirom da ima potencijala za unapređenje gospodarenjem otpadom prepoznala je tvrtku kao dobrog partnera. Kompanija Tehnix vodeća je eko industrija i proizvode više od 300 strojeva i opreme za okoliš, za što su dobili brojna svjetska priznanja. Nastoje razviti industrijsku reciklažu miješanog komunalnog otpada na području zainteresiranih gradova, općina ili županija. Direktor Baranjske čistoće Damir Paulić  rekao je na radnom sastanku kojem su nazočili i mali poduzetnici zainteresirani za suradnju, kako se poslovi odvijaju više od godinu dana s tendencijom daljnjeg razvoja te će se dalje manifestirati u promociji proizvoda tvrtke Tehnix i Baranjske čistoće koja će biti njihov zastupnik kao i uspostave servisne točke u Belom Manastiru.
Uz pomoć spomenute tvrtke Baranjska čistoća  je otklonila problem velikih roškova u transportu otpada upravo zahvaljujući kontejnerima koji su im omogućeni i s njima bi se trebalo krenuti u odvoz idućeg tjedna.Paulić kaže kako su troškovi koji se plaćaju za selektirani otpad i njegovo zbrinjavanje veliki problem. Smanjenjem tih troškova pokazat će se vrlo veliki financijski efekt,te  kako na ovom području nema sortirnice već samo privatna.Do sada nitko nije napravio prvi korak  prema realizaciji izgradnje sortirnice, a grad Beli Manastir ima gotovu građevinsku dozvolu i dokumentaciju za natječaj.

Gradonačelnik  Tomislav Rob je rekao kako se zajedno s Udrugom gradova reagiralo na uvjete natječaja za izgradnju sortirnice koji je neprihvatljiv za jedinice lokalne samouprave. Ukoliko sve Općine u  Baranji ne budu zainteresirane za sortirnicu, s obzirom na uvjete koji su za to postavljeni  teško da će se moći krenuti  u realizaciju.Osim toga radi se i na razvoju gospodarske zone, te što bržeg otklanjanja problema s kojima se tvrtke u Poslovnoj zoni susreću.Potrebno je omogućiti da svaki mali poduzetnik uspješno posluje,a razvojem takvih tvrtki kapacitet zone bi mogao biti vrlo brzo  popunjen.
Uskoro će se graditi poduzetnički kapacitet - 4 skladišta poduzetničkom  BIOS-u i budućim malim poduzetnicima . Gradonačelnik Rob na ovom se sastanku osvrnuo i na jednu informaciju koja je, prema njegovim riječima prošla nezapaženo,a zapravo govori o gospodarskom rastu i dobar je pokazatelj opće slike.Riječ je o visini BDP-a po kojem je grad Beli Manastir iznad županijskog prosjeka uz općine Čeminac i Magadenovac.To ipak govori o rastu i napredovanju,rekao je gradonačelnik Rob.
Radio Baranja Uživo

Ostale vijesti

Vukoje u Brifingu
Utorak, 11 Veljača 2020
Gost emisije Brifing bio je načelnik Općine Darda Anto Vukoje, koji je u uvodu prenio iskustva o...
"Zdrav za 5" u Dardi
Utorak, 11 Veljača 2020
U Osnovnoj školi "Darda" u ponedjeljak je održano predavanje prve komponente nacionalnog...
Po 15.000 eura za 16 OPG-ova
Ponedjeljak, 10 Veljača 2020
Glavni odbor LAG-a Baranja donio je Odluku o odabranim projektima za financiranje iz Mjere...
Preventivne aktivnosti PP Beli Manastir
Ponedjeljak, 10 Veljača 2020
Na inicijativu Policijske postaje Beli Manastir prošloga tjedna održana su edukativna predavanja...

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić