Ponedjeljak, 27 Siječanj, 2020

Konferencija slavonskih LAG-ovaU organizaciji Lokalne akcijske grupe Karašica 17. i 18. rujna 2019. godine u prostorijama restorana Emaus kod Petrijevaca održana je 2. Konferencija slavonsko-baranjsko-srijemskih LAG-ova pod nazivom „Turizam kroz nepregledna zlatna polja, opjevane vinograde i slavonsku idilu“.

Konferencija je odobrena LAG-u Karašica po javnom pozivu Ministarstva poljoprivrede, Mreže za ruralni razvoj iz Programa ruralnog razvoja RH, mjere Tehnička pomoć, a s ciljem promoviranja razvojne perspektive Projekta Slavonija, Baranja i Srijem. Kako ističe voditelj LAG-a Karašica Ivan Vrbanić, središnje teme prvog dana skupa bile su Provedba LRS 2014.-2020., LEADER u novom programskom razdoblju 2021.-2027. i LEADER kao instrument integriranog razvoja, a danas (18. rujna) održani su paneli pod naslovima „Turizam kroz slavonsku idilu - od vizije do provedbe“ i „Primjeri dobre prakse od sna do realizacije“. Sudionike Konferencije - predstavnike LAG-ova i turističkih zajednica te drugih dionika u razvoju turizma - pozdravio je i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Goran Ivanović.

- Turizam se ne razvija preko noći niti lako nego godinama, planski i uz investicije. Osnivanje Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije bio je dobar početak inicijative župana Ivana Anušića da se od kontinenta pokuša napraviti destinacija koja može biti aktivna 365 dana u godini, za razliku od morskog turizma. Ovakve konferencije su potrebne kako bi razgovarati i razmjenjivati iskustva jer ne smije svaka općina i grad imati svoju viziju razvoja turizma nego nam je potrebna regija Slavonija, što dobro zvuči i na tomu treba graditi brend. Potrebna nam je Strategija razvoja turizma koja se bazira na brendu Slavonija te da sve županije, župani i turističke zajednice, kako je već dogovoreno, krenu zajedno u taj projekt, i to prije svega prema Vladi RH i resornom ministarstvu da se počne ozbiljno ulagati u turizam na ovom području - rekao je zamjenik župana Ivanović te dodao: Ove godine manifestacija Dani hrvatskog turizma prvi put se održava na kontinentu i u različitom obliku nego ranije kada se održavala na moru, u jednom gradu, u nekoliko hotela. DHT će se od 2. do 4. listopada održati na području istočne Hrvatske, a svih pet slavonskih županija imat će svoj dio programa i tako ćemo pokušati predstaviti Slavoniju, Baranju i Srijem kao poželjnu destinaciju - poručio je.  Na panelu „Turizam kroz slavonsku idilu - od vizije do provedbe“ o razvoju turizma u ruralnim prostorima istočne Hrvatske govorili su pomoćnica ministra turizma Snježana Brzica, pročelnica Upravnog odjela za kontinentalni turizam Osječko-baranjske županije Tatjana Roth, predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“ Dijana Katica i predstavnik Turističke zajednice Grada Osijeka Mislav Pavošević.

Radio Baranja Uživo

Ostale vijesti

Dani poslova u turizmu
Nedjelja, 19 Siječanj 2020
Četvrti „Dani poslova u turizmu“ i prva Regionalna konferencija tržišta rada Slavonije, Baranje...
Dan mirne reintegracije i međunarodnog priznanja
Srijeda, 15 Siječanj 2020
Prije 28 godina Hrvatsku su priznale članice Europske unije (EU), a Njemačka, koja je uz Vatikan...
U Brifingu o PP BM
Utorak, 14 Siječanj 2020
Prošla je godina za Policijsku postaju Beli Manastir i rad djelatnika na terenu bila bolja u...
'Mađari u Domovinskom ratu'
Ponedjeljak, 13 Siječanj 2020
Na inicijativu predsjednika Vijeća mađarske nacionalne Manjine Grada Zagreba Zoltana Balaža...

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić