Četvrtak, 13 Kolovoz, 2020

Biciklističko natjecanje na Banovom brduNa Banovom brdu po prvi puta održano je neobična biciklističko natjecanje. Naime, Udruga za rekreativni biciklizam Kotrljaneri uz pomoć partnera, NCLC Kuna iz Osijeka i tvrtke Belje d.d. organizirali su rekreativno - ANTInatjecateljsko - humanitarnu biciklijadu pod nazivom 'Osvajanje Garmischa' u nedjelju 25. listopada.  


CSS Gallery:
Could not find folder /home/radiobar/public_html/images/stories/Osijek/Biciklisti/Garmisch1


Nakon što se oko stotinu biciklista okupilo u caffe baru Canimeč u Čemincu, izvršili su  prijave i uplate kotizacije, te u organiziranoj koloni vozili prema Banovom brdu. Tamo ih je dočekao 'Garmisch' – popularno u biciklističkim krugovima nazvan najstrmiji dio uspona od 24 % kojeg je 64 natjecatelja trebalo 'osvojiti' u tri kategorije. Sve je bilo spremno, sudci, štoperice, startna i ciljna ravnina te navijači. Do vrha je trebalo proći 200 metara vozeći ili gurajući bicikl što sporije.

Najsporije su bicikl do cilja dovezli Tomislav Rudnički kojem je trebalo punih 10 minuta i Sanja Petlić u ženskoj konkurenciji koja je dopedalirala za minutu i 56 sekundi. U kategoriji gurača biciklala tražio se najbrži i titula je, nakon samo 50 sekundi guranja, pripala Alenu Petrovu. Vrijednim nagradama nagrađena su prva tri mjesta u sve tri kategorije, a osim njih nagrađeni su i  'najćelaviji, najdeblji i najniži' natjecatelj, 'najstariji i najuporniji' natjecatelj, te 'lavica' među natjecateljicama.


CSS Gallery:
Could not find folder /home/radiobar/public_html/images/stories/Osijek/Biciklisti/Garmisch2
  

Po završetku službenog djela i proglašenja pobjednika na beljskom Vidikovcu okruženom milijunima čokota vinove loze, specijalizirana prodavaonica i servis bicikala i biciklističke opreme ProteaSPORT predstavila je nove modele bicikala jednog od najpoznatijih svjetskih brendova 'Specialized', pravu poslasticu za sve ljubitelje biciklizma. Organizirana koloni krenula je zatim  prema Vinariji Belje gdje je održana svečana predaja bicikla i prateće opreme djevojčici iz Kamenca koja pohađa 3. razred osnovne škole. Dječji brdski bicikl kupljen je sredstvima prikupljenim od uplate kotizacije i doprinosa NC Lions Club Kuna.

Nakon realizacije humanitarnog dijela projekta, sudionici su obišli beljsku vinariju, degustirali vrhunska, kvalitetna vina i gastronomske proizvode Belja, te krenuli put Kamenca i Karanca ponovno do Čeminca. Svoju su odvažnost i hrabrost pokazali i biciklisti iz Sombora koji su na biciklijadu krenulu u 4 sata ujutro, kao i jedan biciklist iz Slavonskog Broda, biciklističke udruge iz Donjeg Miholjca, Valpova, Našica..

Usprkos kalendarskom razdoblju sunce je neumorno sjalo i učinilo dan savršenim, a u inat usponu i  za osmjeh jedne djevojčice, biciklisti su osvojili Garmisch! Ovo će natjecanje tako postati tradicionalni oblik druženja u obilježavanju početka jeseni u Slavoniji i Baranji, uvijek na radost svih i za nečiji poseban osmjeh..

Pobjednici ANTI-natjecanja:

MUŠKARCI - tko će se sporije popeti na vrh:
1. mjesto: Tomislav Rudnički
2. mjesto: Zoran Kovač
3. mjesto: Zdravko Vuknić

ŽENE - tko će se sporije popeti na vrh:
1. mjesto: Sanja Petlić
2. mjesto: Tatjana Ivegeš
3. mjesto: Aleksandra Krog

GURAČI BICIKLA – tko će se brže popeti na vrh:
1. mjesto: Alen Petrov
2. mjesto: Josip Mendelski
3. mjesto: Jelena Matić

Sponzori: Belje d.d., Atali sport, Pivovara Osijek, Farmacija, Cafe bar Canimeč, Frizerski studio Sofija, Kozmetički studio Patricij,a Protea sport, Krčma Mađarska retfala
Baner

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić