Nedjelja, 17 Studeni, 2019

HR-SRB-HU snagom HELL-a''Vožnja biciklima kroz tri države'' održana je proteklog vikenda (28. svibnja) u organizaciji Udruge za rekreativni biciklizam Kotrljaneri iz Osijeka i Udruge građana VeloArt iz Sombora.

Peta je to po redu međunarodna vožnja biciklima kroz Hrvatsku, Srbiju i Mađarsku u duljini od oko 150 kilometara, a koja je okupila preko četrdeset rekreativaca iz Osijeka, Donjeg Miholjca, Čepina, Sombora, Bača, Kule i Šida.

Kotrljaneri su se okupili u Osijeku ispred Bike Shop-a Ljubas u ranim jutarnjim satima i već je tada zavladala opuštena atmosfera. Najopušteniji je bio predsjednik koji je došao na praznim gumama, zbog čega je na samom startu vožnja kasnila petnaestak minuta. Kvarovi koji su također tradicionalni na ovoj vožnji nastavili su se već na Copacabani kada je najmlađi i navišlji član je ostao bez dvije žbice i nažalost odustao od kotrljanja. Na putu do Bilja jedan od 'pripravnika' pri URB Kotrljaneri izgubio je svoj češalj za brkove što je biciklističku kolonu dodatno usporilo. Grabovac  je teško proći bez probušene gume, pa su Kotrljaneri i tu tradiciju uspješno „odradili“. Do Batine i Bezdana, osim pada šećera kod najstarijih članova, nije bilo drugih problema. Susret s VeloArt-om u „Ekološkoj učionici Baračka“ kolege iz Sombora začinili su domaćim kiflicama i kavom. Tom su prigodom domaćini u VeloArt primili novog člana koji koji ove godine planira biciklom put Moskve, uručili mu zastavu udruge i prepoznatljivi narančasti dres. Druženje je uz HELL, kiflice i domaću kavu potrajalo sat vremena, a nakon toga krenulo se prema Mađarskoj i velikom kipu Gospe u Santovu. Od Santova do Mohacsa biciklisti su „naletjeli“ i na beremed (pčele) koje su im udjelile pokoji žalac za dugo sjećanje.


CSS Gallery:
Could not find folder /home/radiobar/public_html/images/stories/Osijek/Biciklisti/hrsrbhu2017


Prelaskom kompe na Dunavu nastavljen je put do Belog Manastira gdje je TZ Baranja u Etnološkom centru baranjske baštine pripremila grah iz ćupova, svaki različite ljutine.  "Ljubazni domaćini, prekrasan ambijent, odlična klopa i vrhunska kapljica, jer ipak smo mi gastro biciklisti, otežali su nam stomake i povratak kućama od kojih smo udaljeni od 30 do 50km." rekao je predsjednik Kotrljanera Filip Stanić u Etnološkom centru baranjske baštine, dodavši kako umorni i izgoreni od sunca, no puni dojmova, jedva čekaju iduću zajedničku vožnju s VeloArtom i prijateljima.


Info Box

Radio Baranja d.o.o za radijsku djelatnost Trg Slobode 32/3  HR 31300 Beli Manastir MB: 01111094 OIB:49062762331 Trgovački Sud u Osijeku MBS:030000354  Temeljni kapital 20.000,00 kn uplaćen u cijelosti * Poslovni račun PBZ: 2340009-1100121402   IBAN: HR4123400091100121402 * Uprava društva: Zlata Maršić