Sastojci:
• 1 kg kelja
• 3 tvrdo kuhana jaja
• 100 g sira ementalera (ili bilo kojeg)
• 30 g maslaca
• mrvice Revita
• Revita sol
• papar Revita
• Umak:
• 40 g Revita brašna
• 30 g maslaca
• 0,5 l mlijeka
• sol
• papar
• Biljeta
• muškatni oraščić
Priprema: Kelj očistiti, oprati, razrezati na četvrtine i skuhati u posoljenoj vodi s malo octa. Ostaviti ga da se hladi u vodi u kojoj se kuhao.
Za to vrijeme pripremiti umak. U posudi otopiti maslac, dodati Revita brašno i mlijeko, malo prokuhati, posoliti, začiniti i posuti muškatnim oraščićem.
Ohlađeni kelj narezati na krupnije komade, preliti bešamel umakom, lagano promiješati, te posuti ribanim sirom.
Vatrostalnu zdjelu namazati maslacem, izliti polovicu kelja, a odozgo složiti ploške tvrdo kuhanih jaja i preliti ostatkom kelja.
Posuti sjeckanim peršinom, Revita mrvicama i listićima maslaca. Staviti u zagrijanu pećnicu i zapeći dok kelj ne dobije žučkastu boju.