Započeo Mjesec baranjske kuhinje + galerija slika

Započeo je drugi po redu Mjesec baranjske kuhinje, projekt kojim se otvaraju vrata Baranje za sve ljubitelje baranjske kuhinje i one koje žele naučiti vještine pripreme autentičnih baranjskih jela.

Tijekom čitavog Mjeseca baranjske kuhinje, sudionici radionica moći će zapisati u svoje „Recepti“ bilježnice tajne sastojke i jela neobičnih imena, poput perkelta od soma, turos teszta, glupana i trganca, zavezanaca i drugih ribljih, mesnih, ali i vegetarijanskih delicija.

Na prvoj radionici Mjeseca baranjske kuhinje u Gajiću, u rustikalnoj i pravoj domaćoj atmosferi Carev Podrum Gajić Planina kod vrsnog domaćina i chefa Stipe Golubova, kako je bilo pogledajte u fotogaleriji.

FOTO: Dubravka Kovačević / Turistička zajednica Općine Bilje – Kopački rit

Druga radionica održana je u Zmajevcu, na OPG Šandor Juhas, gdje je domaćin pripremio pileći paprikaš s trgancima, jelo koje lokalci poznaju i vole od djetinjstva.

Foto :Villa Mons Aureus FB