100 g neoguljenih, ribanih badema
240 g šećera
50 g ribanih oraha
35 g fino sjeckane kandirane korice naranče
5 g cimeta
1 bjelanjak
Glazura od limuna:
limunov sok
šećer u prahu
1 bjelanjak
Priprema: Pećnicu ugrijte na 150°C. Sve sastojke stavite u prikladnu zdjelu pa ih dobro promiješajte. Prema potrebi dodajte još malo bjelanjka i umijesite jednoličnu masu. Na radnoj površini tijesto istanjite valjkom i pomoću zvjezdastog kalupa izrežite kolačiće. Zvjezdice složite na lim obložen papirom.Postupak: Od limunovog soka, šećera u prahu i bjelanjka umiješajte gušću glazuru. Posred svake zvjezdice stavite malo glazure, zatim kolače više sušite nego pecite u ugrijanoj pećnici odškrinutih vrata dok ne poprime svijetlosmeđu boju.Savjet: Kalup za rezanje kolača uvijek iznova prije rezanja umočite u hladnu vodu. Tako se tijesto neće lijepiti na rubove kalupa.